Haal het maximale uit uw secundaire arbeidsvoorwaarden

Haal het maximale uit uw secundaire arbeidsvoorwaarden

secundaire-arbeidsvoorwaardenZelf heeft u weliswaar de nodige verantwoordelijkheid als het op verzekeringen aankomt, maar heeft u er al eens aan gedacht om deze verzekeringen mee te nemen in de onderhandelingen met uw werkgever? Of u nu aan een nieuwe baan begint of het eens met uw baas over loonsverhoging wilt hebben, de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn hierbij ook altijd een interessant punt van onderhandelingen. Is er bijvoorbeeld geen ruimte voor meer salaris, dan valt er juist op dat vlak vaak nog wel wat winst te boeken. Het is daarbij wel van belang dat u goed op de hoogte bent van de verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden en welke mogelijkheden er hierbij voor uw werkgever zijn.

Verzekeren via de baas

Informeer bijvoorbeeld eens of er binnen uw bedrijf geen collectieve regelingen met een bepaalde verzekeraar zijn getroffen. Dit biedt vaak een behoorlijke korting op allerlei soorten verzekeringen, uiteenlopend van schadeverzekeringen tot overlijdensrisicoverzekeringen. De betalingen van de bijbehorende premies kunnen prima worden opgenomen als secundaire arbeidsvoorwaarden. Vooral in bepaalde werkvelden waar men op sommige vlakken meer risico loopt is het niet ongewoon om verzekeringen mee te nemen in de secundaire arbeidsvoorwaarden. Let er daarbij uiteraard wel op dat u zich in combinatie met al lopende verzekeringen niet oververzekerd.

Vooruitkijken naar uw oude dag

Waar veel werknemers zich bij dergelijke onderhandelingen blindstaren op de leuke extraatjes als vrije dagen of een computer via de zaak, is het soms slim om ook verder te kijken. Want nu de AOW steeds minder vanzelfsprekend lijkt te zijn, is het geen overbodige luxe om vast eens naar de toekomst te kijken en zelf de touwtjes in handen te nemen. Regelingen voor uw pensioen zijn dan ook een goede manier om uw secundaire arbeidsvoorwaarden op een waardevolle manier aan te wenden. Het levert misschien niet direct een mooi voordeel op, maar op de lange termijn is het een uitstekende investering.