Nederland is oververzekerd

Nederland is oververzekerd

Per jaar wordt er door de Nederlandse consumenten en bedrijven samen voor ongeveer 79 miljard euro uitgegeven aan verzekeringen. Erik Hordijk, directeur van verzekeringssite.nl geeft aan dat dit ongeveer tien procent te veel is.

Het oververzekeren komt met name door twee dingen. Het eerste fenomeen wat vaak gebeurd is dat mensen of bedrijven twee verschillende verzekeringen hebben die hetzelfde dekken. Een voorbeeld hiervan is een laptop die valt onder de inboedel en reisverzekering, maar ook een aparte verzekering voor alleen heeft.

afbeelding-1

Het tweede fenomeen wat vaak gebeurd is dat mensen en bedrijven zich verzekeren voor schade die in de wet al goed is geregeld. Dit komt vaak terug bij verlengde garantie verzekeringen, waar de wet al een minimum garantie periode eist.

Het is dus belangrijk dat een particulier of bedrijf goed oplet als hij of zij iets laat verzekeren. Er bestaat een kans dat het product of dienst al verzekerd is door een andere lopende verzekering. Dit kan tien procent van alle verzekeringskosten, dus 7,9 miljard, besparen.

Trackbacks

  1. [...] Informeer bijvoorbeeld eens of er binnen uw bedrijf geen collectieve regelingen met een bepaalde verzekeraar zijn getroffen. Dit biedt vaak een behoorlijke korting op allerlei soorten verzekeringen, uiteenlopend van schadeverzekeringen tot overlijdensrisicoverzekeringen. De betalingen van de bijbehorende premies kunnen prima worden opgenomen als secundaire arbeidsvoorwaarden. Vooral in bepaalde werkvelden waar men op sommige vlakken meer risico loopt is het niet ongewoon om verzekeringen mee te nemen in de secundaire arbeidsvoorwaarden. Let er daarbij uiteraard wel op dat u zich in combinatie met al lopende verzekeringen niet oververzekerd. [...]