Van financieel specialist naar leidinggevende

Van financieel specialist naar leidinggevende

Stel: je bent financieel specialist bij een (groot) bedrijf, maar wilt graag doorgroeien naar een leidinggevende functie. Voor dit soort managementfuncties zijn heel andere kwaliteiten nodig, waar een gemiddeld financieel specialist minder aandacht aan heeft besteedt tijdens zijn cariere. Je kunt er echter wel dingen doen om de benodigde kwaliteiten te ontwikkelen.

Op de website van Intermediair geeft Els Ackerman antwoord op vragen met verschillende invalshoeken. In dit artikel gaat ze in op een vraag van Herbert, een voormalig financieel specialist die is gepromoveerd naar de functie van leidinggevende. Ackerman is eigenaar van de Praktijk voor Loopbaanadvies en Coaching in Rotterdam en geeft raad over belangrijke keuzes, conflicten en carrièreplanning.

Herbert geeft als ‘senior’ leiding aan een team van vier mensen. Hij loopt echter tegen wat problemen aan, zoals dat hij teveel bezig is met zijn eigen dingen in plaats van met het begeleiden van zijn team. Dit is een bekend probleem dat mensen in zijn situatie hebben. Ackerman adviseert hem om een aantal boeken te lezen over beginnend management en aan zijn eigen leidinggevende te vragen of het volgen van een opleiding tot de mogelijkheden behoort.

Ze geeft wel aan dat zo’n opleiding pas zin heeft wanneer je enige tijd actief bent als leidinggevende omdat er wordt gewerkt met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Er worden verschillende van dit soort opleidingen aangeboden in Nederland vaak onder de noemer middle management opleidingen. Er worden zowel volledige opleidingen als cursussen van enkele dagdelen aangeboden, ben dus kritisch en kijk goed naar het programma.

Een opleiding kan je verder helpen om een goede leidinggevende te worden en helpt je om te beredeneren vanuit het team. Wat voor leider heeft jouw team nodig? Hoe kun je jouw team stimuleren en motiveren? Het zijn allemaal vragen waar je antwoord op krijgt bij een gedegen opleiding.